vissza
2012

All day long

Hullámvasút

Le és fel, fel és le! Hullámzó utazásra várják a győrkőcöket.

Guruló bolygók - Kiállítás

A Gothard Asztrofizikai Obszervatórium és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem szombathelyi szimpóziumán született meg az ötlete ennek a csodálatos kiállításnak, mely most Bécs után először a Győrkőcfesztiválon látható.

E.ON kaland

A VI. győrkőcfesztivál főtámogatójának helyszínén látványos, meglepő, humoros kísérletteket végezhetnek a gyerkőcök az energiatakarékosság jegyében.

Mesevár játszótér

A lovagoknak gyakran magas tornyokba kell felmászniuk, hogy találkozhassanak szívük hölgyével. De csak ritkán fordul elő, hogy csúszdán szöktethetik meg a toronyba zárt királylányt. A Játszótér 2006 Kft. egy ilyen különleges várat épít a Meseszigetre.

Pannohalmi füvészkert

Minden kicsi virágban, fűben, fában varázslat lakik. Megtudhattok ezekről rengeteg érdekes dolgot a Győrkőc gyümölcsösben!

Szekérmesék

A vándormuzsikus Gulyás László szekérre ül, úgy járja az országot-világot, meg a Győrkőcfesztivál helyszíneit, szórakoztatva a kicsiket és nagyokat népmeséivel, muzsikáival, igazi vásári mókával.

V. Nemzetközi Győrkőcolimpia

A VI. Győrkőcfesztivál kiegészül az V. Nemzetközi Győrkőcolimpia küzdelmeivel, amelyre itthonról és külföldről is érkeznek győrkőc-csapatok. A Győrkőcolimpia igazi kuriózumnak számít, tavaly 14 csapat vett részt a versenyeken, ebből négy delegáció külföldről érkezett.
A csapatok nyolc sportágban, úszásban, kézilabdában, atlétikában, utcai kosárlabdában, labdarúgásban, teniszben, strandröplabdában, grundbirkózásban és egyéb játékos versenyekben mérik össze tudásukat. A győztesek olimpiai érmeket kapnak, miközben a Győrkőcfesztivál összes programján is részt vehetnek.

Négylábú terapeuták

Nem is hinnénk, hogy négylábú kedvenceink, a kutyák, mekkora segítséget tudnak nyújtani gyerekeinknek. Közelségük rendkívüli támogatást nyújt a képességek és adottságok kibontásához. A foglalkozásokat szakképzett pedagógusok vezetik.

Kapd el az almát!

A lebegő labda egy igazi kihívás az ügyességi játékok kedvelőinek. Az angol gyártó szerint a 2012-es év legnépszerűbb, legnagyobb számban eladott játéka a világon! A játék menete: a lebegő labdákat a kúpok segítségével egymás után a kosárba juttatni. Játszhatja 2, vagy egyszerre akár 14 fő is.

Zorb és Spinfizz

Milyen lehet belebújni egy óriásbuborékba és gurulni, amerre a buborék? Hogy éreznéd magad, ha egyszer csak egy mosógépben pörögnél? A Győrkőcfesztiválon mindez kipróbálható. Meglepetés is lesz! Egy óriásbringának nevezett fura járgány, melyet gigabike-nak is becéznek.

Pages